ACTIE: Bij online aankoop boven €75 aan onderdelen GRATIS levering over heel België!  

Hieronder treft u een aantal FAQ terug, aarzel niet om bij onvoldoende informatie ons te contacteren op info@westbikes.be

Ja, ons adres Stasegemsesteenweg 1GIK, 8500 te Kortrijk.

Thuis leveren is mogelijk en dit over heel België.

Ja, alle prijzen vermeld op de site zijn inclusief BTW.

WELKE BETALINGSMOGELIJKHEDEN ZIJN ER?

Je kan bij ons betalen op volgende manieren:

- via kredietkaart

- via bankkaart

- via bankoverschrijving. (Opgelet, deze manier kan vertraging in verzending met zich meebrengen.)

- via bancontact.

- via Alma ( afbetalingsregeling betaal uw brommer of scooter in 2x of 3x)

Wenst u te kopen via Alma afbetaling contacteer ons via info@westbikes.be

- via een voorschot van € 50. (Opgelet, enkel mogelijk voor de aankoop van voertuigen.)

Om gebruik te maken van de voorschot regeling stuurt u uw bestelling door naar info@westbikes.be

Wij zorgen daarna dat u een betaallink ontvangt waar u het voorschot kan op voltooien. Bij levering

betaald u het openstaande bedrag cash aan de chauffeur.


Kies je ervoor om je onlinebestelling in de winkel af te halen, dan betaal je deze ook reeds online.

Wens je artikelen te betalen in de winkel, is dit niet mogelijk via de webshop.

KAN IK EEN BROMMER OF SCOOTER KOPEN OP AFBETALING?

Ja, via Alma kan je uw brommer of scooter in termijn betalen ( max. 3 maanden ). Interesse? Stuur een e-mail naar info@westbikes.be met uw volledige naam, adres en telefoonnummer.

Had u liever een lening aangevraagd bij uw bank?

Wij kunnen ook een vrijblijvende offerte opstellen die u vervolgens kan voorleggen bij uw bank om een lening te bekomen.

Let op! Geld lenen kost ook geld!

WAT ALS IK ME VERGIST HEB BIJ HET INVULLEN VAN HET VERZENDADRES?

Als de bestelling nog niet verstuurd is, kunnen wij het adres voor je wijzigen. Neem dus snel contact met ons op: info@westbikes.be

 Ja, dit kan in onze winkel te Kortrijk, de openingsuren kan u vinden op onze website. Kies bij het afhandelen van uw bestelling de optie ‘ophalen in de winkel’ bij verzending. Van zodra uw bestelling klaar is voor afhaal nemen wij contact met u op.

Nee, wij bieden geen expres levering aan. Heeft u toch dringend een onderdeel nodig, raden we u aan contact op te nemen om naar de mogelijkheden te informeren dit kan via info@westbikes.be . U kan natuurlijk ook steeds bij ons in de winkel langskomen om de goederen zelf op te halen (indien voorradig).

Ja, duidt dit dan aan bij verzendinformatie in het afhandelingsscherm.

Ja, voor leveringen buiten België kan u contact opnemen via info@westbikes.be

(Transportkosten/verzendkosten voor het buitenland zijn hoger dan voor zendingen binnen België.)

Als je een aankoop online plaatst, streven wij ernaar om het zo snel mogelijk bij u af te leveren. Indien uw bestelling op voorraad is en deze voor 14:00 u besteld en betaald is, trachten we dezelfde (werk)dag te versturen. Tel hierbij de levertijd van Bpost op, en je bestelling komt normaal gezien twee of drie werkdagen later aan. U krijgt automatisch een trackingcode om u bestelling te volgen. Opgelet: Tijdens drukke periodes is het mogelijk dat de leveringstermijn uitloopt. Online bestellingen worden telkens op werkdagen verwerkt.

Als je een aankoop online plaatst, streven wij ernaar om het zo snel mogelijk bij u af te leveren. Eén van onze medewerkers neemt telefonisch contact met u op i.v.m. de levering. Tijdens dit gesprek zal u geïnformeerd worden met de datum en tijdstip van de levering. De levertermijn is maximaal 7 werkdagen (indien voorradig). Opgelet: Tijdens drukke periodes is het mogelijk dat de leveringstermijn uitloopt.

In België mag u vanaf 16 jaar met een A-klasse scooter rijden, deze hebben een maximale snelheid van 25km/uur. Om een A-klasse scooter te besturen is geen rijbewijs vereist.

Om een B-klasse scooter te mogen besturen moet de leeftijd van 16 jaar bereikt zijn ook moet u in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs. Heeft u een autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan krijgt u het bromfietsrijbewijs automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs. U mag rijden met een B-klasse scooter met een maximale snelheid van 45km/uur.

Nee, de prijs voor een A-klasse of een B-klasse is gelijk.

Ja, de helm is altijd verplicht, ongeacht de duur van de rit of het weer, voor zowel de bestuurders als de passagiers van bromfietsen A (snelheid beperkt tot 25 km/u) en B (snelheid beperkt tot 45 km/u).

Ja, maar er geldt een minimum leeftijd. De bestuurder van een bromfiets A-klasse, B-klasse moet minstens 18 jaar oud zijn om een passagier te mogen meenemen op zijn bromfiets.

Ja, een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering is verplicht. En dit zowel voor een A-klasse, B-klasse of motor.

Om een brommer of scooter te verzekeren mag u per jaar rekenen tussen de € 150 en de € 200.

Sommige van onze modellen zijn uitgerust met keyless startsysteem. U kan de scooter eenvoudig stoppen door op het open slot icoontje te drukken van de afstandsbediening.

Ja, bij de aankoop van een elektrische scooter krijgt u standaard 1 batterij en 1 oplader.

Onze elektrische scooters hebben hoogontwikkelde lithium-ion accu’s. Deze zijn handig en veilig opgeborgen onder de zitting. Om lang van de accu en uw scooter te kunnen genieten, moet u de oplaadbare accu regelmatig en op de juiste wijze opladen. U kunt de accu aangesloten laten staan op de scooter en opladen met

behulp van een bijgeleverde lader. Of u kunt de accu verwijderen en opladen via een standaard 230V-aansluiting = een standaard stopcontact bijvoorbeeld thuis of op het werk. Eerst de lader in de accu steken NADIEN de lader in het stopcontact.


De lithium-ion accu moet regelmatig opgeladen worden om de levensduur ervan te ondersteunen. Als de scooter maandenlang niet wordt gebruikt kan diepontlading optreden. Dit kan blijvende schade veroorzaken aan de batterij. Regelmatig opladen is dus de boodschap.

 U krijgt bij aankoop van een brommer of scooter een gelijkvormigheidsattest en het E705 met roze formulier. Met het E705 document en het roze formulier gaat u langs bij uw verzekeringskantoor. Uw verzekeringskantoor vraagt vervolgens uw nummerplaat aan. Dit kan de verzekeraar doen online. Een 2-tal werkdagen later ontvangt u de nummerplaat bij u thuis. Dit zeker vermelden dat de nummerplaat bij u thuis moet afgeleverd worden en niet bij ons.

(Dit is enkel voor straat legale voertuigen, niet voor offroad voertuigen.)


De nieuwe applicatie "E705" vervangt de oude procedure om een vignet 705 te bemachtigen. Als u een voertuig inschrijft, dan heeft u verscheidene documenten nodig om met uw voertuig te kunnen rijden. Eén daarvan was het vignet 705. Een procedure die heel wat tijd en verplaatsingen met zich kon meebrengen. Uw verzekeringskantoor kan alles afhandelen via de nieuwe applicatie in myminfin.

Nee, al onze pitbikes mogen enkel offroad gebruikt worden, niet op de openbare weg.

De pitbikes worden geleverd zonder gelijkvormigheidsattest en zonder E705 roze formulier voor het inschrijven van het voertuig.


Eerst maakt u een afspraak bij het dichtstbijzijnde politiekantoor. Daar vraagt u een attest van verlies van het gelijkvormigheidsattest (COC). Het attest van verlies bezorgt u aan ons dit kan door het attest van verlies binnen te brengen in onze winkel of door het attest van verlies naar ons te versturen via info@goedkopebrommers.be . Laat ons weten of dit gaat over een A-klasse, B-klasse of een 125cc. Voorzie ons van uw volledige naam, adres en telefoonnummer.  Met dit attest van verlies kunnen wij een duplicaat aanvragen. De aanvraag van een duplicaat is niet gratis. 

Wij kunnen enkel een duplicaat aanvragen voor voertuigen waar wij de invoerder voor zijn.
Werkt de webshop niet, of krijg je een foutmelding? Neem een screenshot of foto en laat het ons weten: info@westbikes.be

MOET IK BIJBETALEN VOOR DE PLAATSING VAN EXTRA ONDERDELEN OF ACCESOIRES BIJ MIJN NIEUW VOERTUIG?

Bij het bestellen van onderdelen bij uw nieuw voertuig wordt u opgebeld om te vragen of u deze onderdelen wenst te gemonteerd te hebben. Afhankelijk van de hoeveelheid onderdelen kunnen er plaatsingskosten aangerekend worden. Indien u dit niet wilt, worden de onderdelen gewoon meegeven bij levering. Wenst u hier meer informatie over, dan kan u gerust een mail sturen naar info@westbikes.be